Blue Bay's

Omat koirat

Kasvatit

Pentueet

In Memoriam

Näyttelytuloksia

Rotumääritelmät

Artikkeleita

Linkit

Etusivulle

 

In English

 

 

 

 

 


Jarmo Hilpinen
FCI Judge

Blue Bay’s –kennelin toiminta on ollut varsin pienimuotoista. Kasvatustyöni tavoitteena ei ole täyttää maata griffoneilla. Ensimmäinen pentue syntyi vuonna 2002 ja seuraava pentue on odotettavissa syksyllä 2020.

Jalostustyöni alkoi Sirpa Hannosen kasvattamalla petit brabançonuroksella Zazou Zolenne Zornione sekä Hollannista tuomallani, griffon bruxelloisnartulla Beannachtaí Exclusive Erin, kasv. Julie Glaaser-Maher.

Uutta puhtia kasvatustyöhön sain, kun toiin Iso-Britanniasta kaksi koiraa Beauview-kennelistä. Howard Ogdenin kasvatit edustavat sitä rotutyyppiä, joka silmääni miellyttää.

Täydellisiä koiria ei ole olemassa mutta lähelle voi päästä, ja rotumääritelmä tulee olla aina tavoitteena. Pyrin jalostuksessa ajattelemaan kokonaisuutta, emme pelkästään joitain tiettyjä yksityiskohtia. Hieman kärjistetysti voisi kysyä: Millainen jalostusyksilö on koira, jolla on nollan polvet ja kiva luonne mutta muuten sitä ei griffoniksi tunnistaisi? Pelkästään pariin (sinänsä tärkeään asiaan) takertuminen saattaa pahimmillaan johtaa siihen, että ei kyetä näkemään kokonaisuutta ja jalostuksen punainen lanka on jo hukassa.

Jalostukseen käytettävän koiran täytyy edes etäisesti muistuttaa griffonia, joten pelkästään näyttelystä saatu laatuarvosana hyvä laatumaininta ei meille ole riittävä syy käyttää yksilöä jalostukseen, vaan tällaisella yksilöllä täytyy olla jotain muuta arvokasta annettavaa rodulle.